În cabinetul nostru se pot realiza interventii chirurgicale ca extractiile dentare ( de la extractiile simple pana la extractiile de molari de minte inclusi), rezectii apicale, inserarea de implanturi, aditii osoase, sinus lift, chiuretaje parodontale, gingivectomi, regularizari de creasta alveolara etc. Toate manevrele chirurgicale se efectueaza sub anestezie locala, fără durere pentru pacient. Pentru partea de chirurgie beneficiem și de colaborarea unor medici specialisti în chirurgie, foarte bine instruiti cu o cazuistica bogata.
Igiena orala a pacientilor este exterm de importanța pentru o vindecare mult mai rapidă a plagii postoperatorii, cu mijloacele uzuale: periuta, pasta de dinți, apa de gura și nu in ultimul rând prezentarea la controale regulate.
Răspunsuri utile:
Care este diferența dintre pivot și implant?
Întrucât mulți pacienți confunda termenul de implant cu cel de pivot am considerat ca este necesar sa ii diferentiem: Reconstituirea crono-radiculara sau pivotul dentar, așa cum ii spune și numele este în stransa legătura cu dintele, ceea ce insemana ca nu putem pune un pivot dacă nu avem un dinte prezent pe arcada sau măcar o rădăcina a acestuia. Reconstituirea corono-radiculara sau pivotul dentar, reface structura coronara pierduta ( prin carie, fractura etc) și se ancoreaza în interiorul radacinii unui dinte existent pe arcada. În schimb, implantu dentar este asemănător unui surub, confectionat din material biocompatibil ( titan) și se insera în os ( în alveola postextractionala) în locul unui dinte extras anterior.
Implanturile dentare
Implantul dentar este un element din titan care inlocuieste rădăcina unui dinte natural pierdut. Terapia prin inserarea de implanturi este de electie în cazul pacientilor edentati partial sau total ( pacienții care și-au pierdut unul sau mai mulți dinți) care nu au contraindicatii de ordin general pentru interventii chirurgicale. Rolul implantului dentar este de a sustine o lucrare protetica ( coroana pe implant, punte pe implanturi, supraproteza pe implanturi) sau sisteme de ancorare ortodontica. Inserarea de implanturi dentare nu este dureroasa. Pentru aplicarea unui implant dentar se realizeaza în cele mai multe cazuri o anestezie locala, similara pentru orice alta procedura stomatologica. Etapa chirurgicala presupune inserarea implantului din titan direct în os, cu rol de a inlocui dinții absenti.
În ceea ce privește etapa protetica, pacienții trebuie sa știe ca ideal, după inserarea unui implant ar trebui așteptat intre 4 și 6 luni pana ce acesta poate fi incarcat protetic ( pana se poate pune o coroana) pentru a avea siguranța ca s-a realizat o integrare osoasa corespunzatoare și pentru succesul terapeutic. În etapa protetica se descopera implantul, se aplica capa de vindecare ( un conformator gingival), apoi bontul protetic și coroana/ lucrarea finala care se vede în cavitatea orala. Obtinerea unei lucrări protetice de calitate implica mai multe ședințe de tratament, în final trebuie să fie indeplinite exigentele medicului și cerintele pacientului.